1 Ounce Zilver Maple Leaf

Bij de gouden Maple Leaf kopen moet u wel goed opletten hoeveel goud u in werkelijkheid krijgt omdat deze munten ook in kleinere gewichten te koop zijn. De zilveren uitvoering van deze Canadese beleggingsmunt zal u dit probleem niet opleveren. Dit komt omdat bij de beleggingsuitvoering van de Maple Leaf 1 ounce het enige beschikbare gewicht is.

Dat de zilver Maple Leaf 1 ounce als enig beschikbaar gewicht heeft, heeft alles te maken met de prijs van zilver. Anders dan bij goud waar een deel van een ounce ook nog een behoorlijk prijskaartje heeft, zal bij zilver een deel van een ounce een veel lagere prijs hebben. Voor het bedrag dat u moet betalen voor 1 gram goud, kunt u immers bijna twee maal een 1 ounce zilver Maple Leaf munten aanschaffen. Het heeft vanuit een beleggingsoogpunt dan ook niet zo heel veel zin om Maple Leaf munten van een kleiner gewicht te slaan. De prijs zal dan immers zo laag worden dat eventuele kosten die gemaakt worden om de munt aan te kunnen bieden niet terug verdiend kunnen worden. Omdat de 1 ounce Maple Leaf de enige uitvoering is hoeft u in ieder geval niet op te letten of u wel het juiste model gaat bestellen. Wel zullen er bij u alarmbellen moeten gaan rinkelen als de prijs die u ziet staan heel erg af wijkt voor wat u verwacht. Bij de verzamel uitvoeringen kunt u namelijk wel een kleinere munt dan de 1 ounce zilver Maple Leaf aantreffen en die zal omdat het een ‘proof’ versie is ook meer kosten.

Zoals bij de meeste beleggingsmunten gebruikelijk is worden er ook exemplaren geslagen die voor verzamelaars bedoeld zijn. Deze zogenaamde ‘proof’ versies worden met veel zorg behandeld opdat er absoluut geen krasjes op zullen komen. Een ‘proof’ versie van de ounce Maple Leaf zal vaak een heel stuk duurder zijn dan de beleggingsuitvoering of wel de ‘bullion’ versie. Het feit dat de munt dus extra gaaf is en dat er veel minder van geslagen zijn maakt deze uitvoering dus veel duurder, toch is de ‘proof’ versie wel gemaakt van dezelfde 1 ounce zilver. Bij het zilver kopen kunt u naast de normale ‘proof’ versie ook speciale uitgaven van de Maple Leaf tegen komen. Zo kunt u een zilver Maple Leaf kopen die voorzien van een beschildering of zelf van een hologram, ook zijn er speciale uitgaven gedaan rondom bijzondere evenementen. In het jaar 2003 is er een speciale set uitgegeven ter ere van het jubileum van de zilver Maple Leaf en deze set biedt u naast een 1 ounce zilver Maple Leaf ook kleinere uitvoeringen aan. Ook in de twee jaar daarna zijn er speciale uitgaven geweest waar u naast de 1 ounce Maple Leaf ook een aantal kleinere zilveren munten kopen kon als deel van een set. De kans echter dat u deze tegen zult komen is erg klein, de oplages van deze set was voor de jubileum uitgave met bijna dertig duizend het grootst terwijl er van de laatste twee slechts dertien duizend en zeven duizend zijn geslagen. Dit zijn er beduidend minder dan wat er van de normale beleggingsuitvoering van de Maple Leaf 1 ounce wordt geslagen.

De 1 ounce zilver Maple Leaf voor de belegger wordt normaal gesproken in aantallen van enkele miljoenen geslagen. Dit varieert per jaar en het laagste aantal was in 1997 met ruim honderd duizend stuks terwijl een absoluut record werd behaald in 2010 met maar liefst ruim zeventien miljoen exemplaren. De zilver Maple Leaf 1 ounce is te herkennen aan het bekende kastanjeblad dat het nationale symbool van Canada is. Verder zal aan dezelfde kant ook de muntwaarde van tien dollar en de vermelding ‘Fine Silver’ en de Franse versie hiervan staan, daarnaast laat deze kant het jaartal en de naam Canada zien. De andere kant laat een portret zien van koningin Elizabeth van Engeland en haar naam in het Engels en het Frans. De 1 ounce zilver Maple Leaf is te koop bij de meeste beleggingswinkels, dit komt omdat het een van de populairste zilveren beleggingsmunten is. Ook bij de webshop die u op deze website tegen zult komen zult u de ounce Maple Leaf tegen komen. U zult altijd exemplaren tegen komen van recente jaartallen, dit komt omdat er een hoeveelheid ingekocht wordt en pas als die verkocht zijn zal er een nieuwe bestelling gedaan worden. Hier is natuurlijk niets mis mee want bij het beleggen gaat het immers om de winst die u met 1 ounce zilver kunt behalen en niet om het jaartal van de munt. Dit kunt u beter aan de verzamelaars over laten, als zij teveel willen betalen moeten zij dat weten, u wilt een eerlijke prijs betalen voor uw 1 ounce zilver Maple Leaf en daar kunt u bij deze webshop op vertrouwen.