Zilver Kopen

Veel beleggers proberen andere manieren van beleggen uit nu traditionele vormen van beleggen niets of niet voldoende opleveren of gewoon teveel risico’s met zich mee brengen. Naast het beleggen in goud zal ook vaak zilver kopen op het menu staan omdat ook met het beleggen in zilver hele mooie winsten behaald kunnen worden.

Er zijn meerdere manieren waarop bij het beleggingsmiddelen kopen zilver fysiek aangeschaft kan worden. U kunt natuurlijk kiezen voor munten waar de zilver Maple Leaf er een van is, maar u kunt ook kiezen voor zilverbaren. Iedere vorm van het aanschaffen van zilver met als doel om daarin te gaan beleggen zal zo haar eigen voor en nadelen hebben. Het is natuurlijk goed om daar eerst van op de hoogte te zijn voordat u to zilver kopen over gaat. Het zou immers jammer zijn als u voor zilver Maple Leaf kopen kiest terwijl later blijkt dat dit toch niet de beste optie is die u had kunnen kiezen. Als u kijkt naar de mogelijkheden van zilveren munten of zilver baren kopen dan is het niet zo dat iedereen eenvoudig in de ene of de andere doelgroep is in te delen. De beleggingswensen zijn voor iedereen uniek en dus zal iedere vorm van beleggen wel bepaalde voordelen hebben die u in meer of mindere mate aanspreken. Toch is de keuze tussen zilver baren of zilveren munten kopen wel een belangrijke keuze, het houdt immers in dat u kiest voor zaken als opbrengst en belastingen zoals het meer of minder betalen van BTW.

Dit laatste heeft te maken met de regels die de Nederlandse wetgever heeft vastgesteld met betrekking tot de berekening van de te betalen BTW over de aankoop van zilver, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld goud waar u geen BTW over betaalt. U zult bij het zilver kopen BTW moeten betalen maar bij de aanschaf van munten of baren wordt deze BTW niet op dezelfde manier berekend. Dit heeft te maken met het feit dat zilver baren niet alleen voor het beleggen aangeschaft worden maar ook als grondstof voor industriële toepassingen gebruikt worden. Het kan dus goed zijn dat zilver baren kopen wordt gedaan als onderdeel van het inkoop proces voor de industrie. Dit is de reden dat er BTW betaald moet worden en bij verkoop van de producten waarin het zilver is verwerkt ook BTW in rekening gebracht moet worden over de hoeveelheid zilver. Bij zilveren munten kopen zal de BTW op een andere manier berekend worden, daar zult u geen BTW betalen over de hoeveelheid zilver maar alleen over de door de handelaar gemaakte winst. Dit is zo bepaald omdat deze munten nooit als grondstof aangeschaft worden maar altijd met het doel hierin te beleggen of de munten te verzamelen. Hierbij maakt het niet uit of u zilver online kopen wilt of bij een lokale dealer of groothandel, de regels die door de overheid met betrekking tot de BTW gesteld zijn gelden voor iedereen. Dit brengt natuurlijk wel met zich mee dat online zilver kopen in de vorm van baren niet interessant is voor particuliere beleggers omdat zij de BTW niet terug kunnen vorderen.

Natuurlijk zijn bij het baren kopen zilver aanschaffen wel interessant als dit uit naam van een bedrijf gedaan kan worden. Een bedrijf kan immers de betaalde BTW terug vorderen en hoeft daardoor alleen de prijs van het zilver te betalen. De zilveren munten zijn in vergelijking tot de zilver baren per definitie niet interessant omdat munten van zichzelf een stuk duurder zijn dan baren. Zilver kopen in de vorm van munten betekend immers dat de munten van het land van herkomst naar Nederland gebracht moeten worden, daar zitten kosten aan verbonden en die worden natuurlijk netjes in rekening verbracht. Er zijn ook voor particuliere beleggers wel mogelijkheden om te beleggen in zilver baren zonder dat daar BTW over betaald moet worden. U zult hierbij echter geen fysiek zilver online kopen maar investeren in beleggingsproducten of u zult uw goud buiten Nederland in bewaring geven. Voor veel particuliere beleggers gaat er echter niets boven het fysiek in zilver beleggen en de bijkomende kosten voor dergelijke vormen van beleggen eten een aardig deel van de winst op. Fysiek zilver kopen blijft daarom vaak de grote voorkeur van de particuliere belegger omdat daarmee alles in eigen hand gehouden kan worden, het is immers geen beroepsmatige belegging maar een hobby, hoe zeer deze soms ook uit dan hand kan lopen. Door middel van online zilver kopen bij de webshop die u op deze website vindt of iedere andere webshop kunt u, ook als particulier, hele mooie resultaten behalen en dat is precies waar het om gaat.