Zilveren Munten Kopen

Dat het beleggen in zilveren munten u een mooie winst op kan leveren zult u onderhand wel weten. Dit is ook een van de redenen dat veel beleggers zilveren munten kopen, maar er zijn natuurlijk meer redenen. Toch is het niet zo dat de Maple Leaf de enige zilveren munt is die aangeschaft kan worden om te beleggen.

Het is wel zo dat van de zilver Maple Leaf zeer veel exemplaren geslagen worden, in 2010 sloeg de Canadian Mint het absolute record aantal van ruim zeventien miljoen munten van zilver van de overigens zeer succesvolle Maple Leaf serie. Toch zal de zilver Maple Leaf kopen u niet in het bezit brengen van een munt die het meeste geslagen wordt. De American Silver Eagle is een andere munt die ook erg vaak geslagen wordt door de American Mint. Van deze zilveren munten worden ook record aantallen geslagen en ook hierbij is de laatste jaren een enorme toename van het aantalgeslagen munten waar te nemen. Ook voor de American Silver Eagle was 2010 een absoluut top jaar en werden er maar liefst ruim vijfendertig miljoen exemplaren van geslagen waarvan bijna een miljoen een ‘proof’ mark hadden. Deze zilveren munten kopen is dan ook zeer goed mogelijk omdat er nu eenmaal zeer veel van geslagen en op de markt gebracht worden. Het grote verschil tussen deze twee Noord Amerikaanse munten is de zuiverheid van het zilver. Beide hebben een gewicht van 1 ounce maar de Maple Leaf heeft een zuiverheid van 99,99 procent terwijl het kopen van zilveren munten van de American Silver Eagle serie u een munt van 99,9 procent puur zilver op zal leveren.

Dit lijkt wellicht helemaal niet zo’n groot verschil te zijn maar dat is het wel, beleggers willen graag in zo puur mogelijk zilver beleggen en geven dan ook vaak de voorkeur aan zilveren munten kopen die van een zo puur mogelijk zilver zijn gemaakt. Toch is de waarde zilver Maple Leaf niet hoger dan van de American Silver Eagle, het gaan er alleen om wat veel beleggers het liefste kopen. U kunt dit eenvoudig controleren als u voor het online zilveren munten kopen de webshop bezoekt die u op deze website zult vinden. Daar zult u zien dat de American Silver Eagle soms zelfs iets duurder is dan de 1 ounce zilver Maple Leaf. Dit zal echter meestal aan de in rekening gebrachte kosten liggen en niet zo zeer aan de prijs van het gebruikte zilver. Zilveren munten kopen kunt u ook door middel van munten uit andere landen doen. Hierbij kunt u denken aan de Australian Silver Kookaburra waarvan er jaarlijks rond de driehonderdduizend worden geslagen. Munten van zilver kopen door middel van deze munten biedt u ook de mogelijkheid om munten met een groter gewicht dan 1 ounce aan te schaffen en dat i bij het zilver kopen wel een erg goed idee. Ook uit Australië komen de Lunar zilveren munten die u ook bij het beleggen in 99,99 procent puur zilver aan kunt kopen.

Alle hierboven genoemde munten komen uit landen die een heel eind bij ons vandaan liggen. Deze munten zullen dan ook dat hele eind getransporteerd moeten worden en dat maakt deze munten vaak iets duurder. Het is ook heel goed mogelijke om bij het zilver kopen zilveren munten uit Europese landen aan te schaffen. Zo wordt de enige echte Europese beleggingsmunt geslagen door de Oostenrijkst Mint en gaat onder de welluidende naam Philharmoniker door het leven. Ook deze munten van zilver zijn bijzonder populair onder beleggers omdat het u in het bezit van 1 ounce 99,99 procent puur zilver zal brengen. De Oostenrijkse Mint heeft door de jaren heen vele andere munten geslagen maar die waren niet van puur zilver gemaakt en waren daarom ook veel minder populair. Toch kunt u als u dat wilt voor het zilveren munten kopen nog dichter bij huis blijven. Heel veel mensen zullen wel eens een zilveren gulden en een zilveren rijksdaalder cadeau hebben gekregen van hun ouders of groot ouders. Er zijn in de rijke historie van de Nederlandse gulden heel erg veel van deze munten geslagen en nu de gulden geen wettig betaalmiddel meer is worden ze veel gebruikt om in te beleggen. De gulden munten van zilver kopen zal u dan wek geen puur zilver opleveren maar nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid zilver die interessant genoeg is voor beleggers. U zult bij het online zilveren munten kopen bij de webshop die u op deze website vindt vanzelf zien uit welke vaak hele mooie munten u de keuze hebt.